dimarts, 17 de març del 2009

Fets i gent


Atenció. La primavera arriba oficialment entre el dia 20 i 21 de març, en l’hemisferi nord. Celebrar-la abans es com “chorrear” el calendari. Us imagineu fer el cirera, per exemple, el dia 27 de desembre i celebrar Cap d’Any. Doncs la primavera arriba quan arriba, tinguem rigor. Dos caps de setmana més com els que hem tingut i qui serà el primer espavilat a dir que ja estem a l’estiu. Sis plau. Serietat.


Aquesta setmana es Sant Josep. La “plantà”, no es una noia a la qual el seu amic/nuvi/marit hagi deixat a l’estacada, no. Es diu del dia que deixen les falles “plantades”, o sigui exposades a la vista de tothom. Aquest any les falles cremaran el dia de “la cremà”, com cada any. “La cremà” , que no vol dir pas que una noia estigui fins al cap de munt del seu amic/nuvi/marit o feina, es l’acte sublim d’aquestes festes que encara no se perquè tenen el ressò mediàtic que els hi donen. Cremar ninots que satiritzen a la gent, en molts casos coneguts, es quan menys un acte un xic primitiu. Cremar una bandera es delicte, cremar un ninot que representi un polític o una persona coneguda, una festa. Quin país. O tot o res. No em posaré a discutir sobre fes falles, primer perquè no son unes festes meves i segon perquè com no he assistit mai no poc puc emetre un judici mes profund. No m’agraden i ja està. Si ells son feliços, doncs que ho siguin, però que no ens escampin la seva festeta. El que no m’invalida de tot això es poder opinar sobre lo cutre, infantils i d’un gust barroer que tenen els ninots. Llegia que Valencia es ara un immens museu al carrer, on totes les obres d’art acabaran cremades excepte una. Patètic.

Per qui no ho sàpiga, la propera prova del Mundial de Rallys és a Portugal. El lider, de moment, es aquell que el nom sona a marca exclusiva, Loeb i en el mundial de marques, Citroen. Crec que aquest any, o guanyen aquets o guanya Ford, si no, temps al temps.

Aquí us deixo una cançó de Nick Cave. Un pare, modern, creatiu, i “super enrollat” que el seu fill l'està posant a prova.






6 comentaris:

laseis66 ha dit...

Que sapigues que m'agrada molt mes el fill.............pq com tothom coneix......."el futuro es vuestro"......
"Mare de Deu i l'angel bo"...........
"Madrecita que me quede como estaba"

Isaac ha dit...

Hi,

De València no t'agraden les falles, però hi ha alguna cosa que t'agradi? Els valencians? La llengua valenciana? El Boluda?
Potser podem afegir un ninot a cremar aquest any.

Isaac

PD: El millor del fill és la qualitat en la il·luminació... i el tatuatge...

Unknown ha dit...

Mentre escolto el Nick Cave t´escric el meu comentari.

Si no has estat mai a les falles no pots opinar del que passen. La gent que ha anat realment tenen molt bon record de la Mascletà i tot!!!
El dia a dia de una fallera

Unknown ha dit...

P.D. 1: Que t´està fent el teu fill??????

Anònim ha dit...

algunos blocs son de estar totalmente de acuerdo, y otros totalmente en desacuerdo.
En el reparto te ha tocado el de la discrepancia.
Te propongo que lo cambies a pensarenveurevuelta.blogspot

Lluís ha dit...

Ramon:
Home... el fill te més posibilitats.

IsFotos:
Quin tatuatge, el del penjador?.

Syl:
Jo critico el fet de cremar els ninots. No cal que ho sigui per imaginar-me que tothom va trompa, pero això no ho criticaré. I també critico que me la facin empasar com a meva.

Syl:
Mira aqui. L'Ignasi no te res a veure.

Xurrigueresque:
Resignació. Amb la discrepancia tots ens enriquim, i en temps de crisi, això ha de ser bo.