diumenge, 22 de març del 2009

OptiConte


Titii, titii, titii.
El despertador va comença a brunzir. Ell, a les palpentes, desprès de donar un cop al llum de la tauleta de nit i fer caure un llibre al terra, el silencià. Com un autòmat retirà les robes que el cobrien i restà assegut al llit uns segons. Mai havia tingut el costum de llevar-se amb un determinat peu. S’incorporà lentament i descalç, com sempre, començà a sortir de l’habitació. Les primeres passes del dia començaven a costar. Era com si el cos necessites oli. El cervell necessitava quelcom més que oli. En sortir, tombà a l’esquerra per anar al lavabo. En arribar-hi, no va pujar la tapa del wàter, com sempre, la dona no ho suportava, però ell ho feia a posta, així es ficava amb allò i no amb altres coses. Es ficà la ma per la bragueta dels pantalons del pijama per poder treure allò. I començà. Era un dels poc moments de plaer que gaudia cada dia, per no dir, l’únic. El primer indici de funcionament del cervell, arribà quan notà que aquell dia esquitxava més que de costum. En acabar, es donà la volta.
El cor li va començar a bategar amb força. No es veia al mirall. Es fregà els ulls amb força i va tornar a mirar-se. Igual. No s’hi veia. Per uns instants, uns centenars de fotogrames de la vida li van passar pel davant a una velocitat de vertigen. Per molts intents que feia, continuava sense veure-s’hi. De sobte va cridar:
-Elviraaaa.
Ella, en sentir el seu nom, es va estranyar, mai li deia pel nom, només quan parlaven de coses serioses, és a dir, mai. Va atansar-se allà d’on venia la veu. En arribar al llindar de la porta, li va dir:
-Què vols?, Joan.
-Elvira, no m’hi veig.
-Què vols dir?
-Que no em veig al mirall.
Ella, va accionar l’interruptor del llum i va dir:
-A l’habitació dels armaris no hi ha mirall.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Bruce, crec que has de considerar molt seriosament deixar el periodisme i dedicar-te a la ficció.
dixit

laseis66 ha dit...

Despres de llegir aixo, em surten del cap com a minim dues dues questions

A.- Que pasa ams les personnas que mai hem tingut un "cuarto de armarios". basicament perque no teniam lloc ni tan siquiera coses per desar.
B.- Lluis, per justificar el que te pixis sense llevar la tapa i la teva dona et foti la bronca del segle, no cal fer tanta literatura.

Lluís ha dit...

Filladelculebrot:
Si la teva por es que et faci ombra, tranquila. Mai arribaré a ser professional. De moment, a jugar amb les textures.

laseis66:
Posar l'habitació dels nens, quedava mes lleig. I qui t'ha dit que no pixo assegut o la Mercedes Mila?

Petons

Anònim ha dit...

Habitació fosca, armaris ...... buffff, nomes falta molt aire i sorra. passo passo, jo prefereixo els sobre àtics amb jacuzzi. Golfes que sou unes golfes!!!

Anònim ha dit...

substitueix la paraula "periodisme" del comentari anterior per "comentarisme polític".

Si vols treballar sense cobrar durant quatre mesos, nomes has de parlar amb un històric de la casa, en Boet. Ell porta la gestió de becaris.
Ja trobaran la forma de rendibilizar-te, tu que ets un noiet espabilat.

Who the fuck is KEKA?

Anònim ha dit...

Jajajajajajajaja!!!!

Què va fer llavors... pixar-se a les sabates de l´Elvira o a les seves... queda per explicar...

Unknown ha dit...

Si que havia llegit aquest opticonte... m´has fet dubtar aquest mig dia (it´s ME Sylvia).

(a qui fas menció en aquest missatge???)