divendres, 13 de febrer del 2009

Pobres pilots


I tots preocupats per la crisi. Que si salaris, que si augments que si congelacions, que si crèdits, que si aixetes, bla, bla, bla. Hi ha notícies que ens passen desapercebudes. Aquí en tinc una. Els pilots de la F1 en contra de la puja de la “súper-llicència”. El preu d’aquesta llicència es compon d’un fix i un variable en funció dels punts que aconsegueixis (els punts del mundial, no els punts que et puguin treure del carnet de conduir). L’augment del fix per aquest any es d’un 4% (passen de 10.000 € a 10.400 €). L’augment per cada punt es d’un 5% (passen de 2.000 € a 2.100 €). Pobres pilots. La FIA diu que es l’augment del cost de la vida. L’any anterior, segons aquets mateixos paràmetres la vida va pujar un 480%, si, si, casi un cinc-cents per cent (van passar de 1.525 € a 10.000 €). Per sort, en la part variable es van moderar i la puja només va ser de quasi un 340% (de 465 € a 2.000 €). Com deia abans, pobres pilots. No sé si us passa a vosaltres però cada cop que veig o llegeixo el nom del president de la FIA em venen al cap unes imatges, privades, això si, però unes imatges. Igual em passa amb el famós “corpiño”. Pobres pilots. Em descuidava que a més a més del fix i el variable, també han de pagar una assegurança obligatòria, que puja 2.720 €. Igual es el nostre equivalent a l’assegurança a “tercers”, no se. Pobres pilots. Fins aquí la noticia, pobre, no ?
Es pràctica comú que quan pagues una cosa sàpigues de que es tracte, he dit “pràctica comú”, sempre hi ha excepcions com per exemple, els impostos. Saps que els pagues, saps que serveixen per, teòricament, pagar uns serveis, però ben be no saps a on van a parar (ni a qui). Això deu ser molt complicat. Però hauria de ser mes senzill comprendre això de la súper-llicència. Algú sap perquè serveix, a part de poder córrer amb un cotxe que te pinta de ser molt incòmode i de fer molt soroll ? La prova de tot plegat es aquest post en el que gaire be el 80% del contingut es parlar de xifres i augments d’una cosa que “dingú” sap de que es tracte. Això si, pobres pilots. I això també, pobres de nosaltres. Com diu un amic meu “no tens ni puuuuta idea”.

PD(1): Com a fet excepcional, l’administrador del post prohibeix cap comentari fent referència al que guanyi o deixi de guanyar un “pobre pilot”.
PD(2): Totalmente de acuerdo.


5 comentaris:

Guntar ha dit...

A quina "Autoescola" et fan la teorica i les practiques per treure la llicencia de superpilot, o es com el "ciclomotors" que si tens 14 anys ja la pots tenir?.

Pobres pilots treballant divendres dissabte i diumenge... i despres apa a viatge cap altre lloc... hotels, aeroports, viure en una caravana...

Isaac ha dit...

No m'agrada la F1 ni els pilots, només el "Calvo" Lobato.

NTNPI

Isaac

Anònim ha dit...

GUNTAR: Et decuides que l'any passat ja els van fer trevallar de nit.

ISFOTOS: Si portessin una cistella al morro, com algunes bicicletes, t'agradaria mes ?

Gracias. A ti, gracias a ti.

Anònim ha dit...

Pobres, pobres, pobres... pobres jugadors de futbol... aquests si que em fa pena... pobres... córrer darrera de una pilota, primes si marques gols, festes aquí i allà, en fi, podries dedicar una entrada a aquests pobres també...

Anònim ha dit...

ei poca conya, que amb una mica de sort el Nito guanyarà molta pasta i podrà jubilar a son pare!!!! de una PUTA VEGADA!!!!