dimarts, 3 de febrer del 2009

Enyorança


Pinto es el present d’indicatiu del verb pintar. Es pot pintar de moltes maneres. La més coneguda (o no) es la de pintar parets. Quina mania de dir-li així. També es pinten sostres, portes, finestres, marcs, etc, etc. Un altre utilització d’aquesta paraula es la referent als quadres, altri diu “pintura artística” (més d’un pintor de brotxa grossa no hi estaria d’acord amb aquesta qualificació). No és objecte d’aquest post parlar d’això. Tot arribarà. Que macos que estan els nens quan pinten. Quietets. El problema de la pintura infantil és : què en fas de les tones i tones de paper que han pintat ? Si els llences, se’t trenca el cor, si els guardes, les prestatgeries. Tot un dilema. Tot un problema.
Passaré de puntetes sobre la pintura femenina, més en concret amb la pintura al cos de la dona, ja sigui efímera (ulls i ungles) o permanent (tatuatges).
L’expressió “no pintes res” es una de les mes emprades. Generalment utilitzada amb tercera persona. Amb lo be que ens aniria utilitzar-la amb primera persona, per exemple, “aquest post no pinta res i no parlem del pinta que l’escriu” (curiosament ha sortit un altre accepció de la paraula).
Un altre expressió on s’utilitza el present d’indicatiu d’aquest verb és amb la “castiza” expressió “entre Pinto y Valdemoro”. Per qui no ho sàpiga, son dues poblacions prop de Madrid, limítrofes, o sigui, que entre les dues poblacions no hi ha res (de res). Existeixen moltes versions del significat d’aquesta expressió, ens quedarem amb aquella que parla de la indecisió o vacil•lació i que més endavant ens vindrà “que ni pintada”.
I ara arribo a l’objecte del post. Com que ningú s’atreveix a criticar res del primer equip de futbol, ho faré jo. Pinto, el teòricament segon porter del Barça. Primer de tot, no tinc res en contra d’un andalús que es guanya la vida sense recorre a la “peona”. Tampoc tinc res en contra de la trena, com element que te la societat per aparcar els elements indesitjables, un altre cosa es la utilització com element de pentinat masculí. Tampoc tinc res en contra de la reutilització d’elements en el sistema “productiu” (es ecològic). Un cop enumerats aquesta sèrie de detalls que mostren una tolerància fora de tot dubte, passaré a la part crítica. És dolent (es podrien utilitzar altres adjectius com inútil, inservible, horrible, execrable, horripilant, horrorós, infame, nefand) i si no ho és, dona tota la sensació, que és pitjor. Sembla increïble com en la temporada 2005/2006 va aconseguir el trofeu Zamora com a porter menys golejat. Transmet una sensació d’inseguretat quan surt amb els punys que es millor no mirar i amb els peus no es que millori. Com diria la meva avia, aquest noi no fa per casa. Potser diuen que l’hi manca continuïtat; si el Barça guanya la lliga posem .... unes 7 jornades abans d’acabar, en tindrem prou per avaluar una possible “continuïtat” ?. Lamentablement no ho tindrà tan fàcil, ja que si no fan jugar al primer porter, aquest arribarà baix de forma a la final de la Champions. :-)
Als boxejadors, generalment, se’ls hi posava un sobrenom. Recordo un que es deia Roberto Durán “mano de piedra”. Podríem posar-li José Manuel Pinto, “mans de mantega”.
L’altre dia en el partit de Copa, em vaig recordar del meu últim equip de futbol; era de coneixement general que el nostre porter no era una meravella, i els contraris xutaven de mes enllà del mig camp. Veient els jugadors del Espanyol xutant de lluny i des de qualsevol posició vaig sentir enyorança.

SMS del Barça : El proper dijous “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer”. Pinto juga.
PD: Afusellaran al porter o al qui ha escrit el SMS ?



17 comentaris:

Nicaragua Sandinista! ha dit...

Enyorança és el que jo tinc també quan parlem de Pinto.... quin cap de setmana aquell a Galicia, tremendo, tremendo, tremendo.... i el resum de tot el cap de setmana es el puto SMS del barça després de perdre 3-0 contra el Depor ( ".... Pinto debuta amb el Barça" ). El que em fa més mal de tot això, es que tenim un porter de la casa que ho faria molt millor i que es mereix més confiança, i que a sobre a demostrat mooooolt més que el Pinto.... ai ai aiiii, si ens arriben a eliminar el p... pericos, "otro gallo cantaria"

apa, salut i felicitacions al propietari del blog, les coses com són!

Unknown ha dit...

El nostre amic Guardiola ho té tot "under control", no patireu, ni res d´això... serà bufar i fer ampolles... potser el Pinto no haurà de fer pràcticament res perquè la resta dels jugadors estaran de l´altra banda del camp... uns intentant golejar i els altres intentant defensar com sigui la porteria.
A10

Isaac ha dit...

Felicitats pel post. Totalmente de... tant és!

L'altre dia va ser un partit de 5-0 tranquilament, però és clar, jugar sense porter té risc. Encara hi ha gent (pericos) que diuen que el segon gol entra per l'escaire... però si va entrar pel mig i el Pinto es tapa la cara!
Jorquera no ho faria bé no, faria la seva feina, de porter.

Això sí, quin patiment de Pinto i de retransmissió a T5... Toni, gran analista: "Si marcamos el 2º les ponemos en problemas". Vaig trobar a faltar el Pichi...
I el JJ: "¿Ahora qué dice el público? ¡Qué malos son, jejeje!"

Aquest dijous, tornarem a patir, segur... a veure si TV3 hi posa solució.

Lo de Pinto no en té.

Isaac

Isaac ha dit...

Per cert, el teu equip va tenir un porter "temporal" a la seva fi... és com el Pareja pel Kameni l'altre dia.
Abans n'hi havia un de bo, que es llençava hi tot.
Ara es dedica a altres esports... americans.

Isaac

laseis66 ha dit...

Perdoneu, pero os recordo a tots, "los cafetales del Sr. Valdes las dos primeras temporades", "despejes con el pie que dan en la espalda del delantero y se meten dentro", "coger la pelota con las manos y meterse el solo en la porteria", etc etc etc.
Un cop dit aixo, i veient el que es veu a can Barça, jo proposaria fitxar al suplent del Madrid, o millor encara, per tal de fer "el cupo" de negres, fitxeu al Kameni

Anònim ha dit...

De porters :
Recordo un que es va trencar el tendó d'aquil•les (com Dan Carter, ho sento, romà). Va tornar, però es retirà després d’un resultat d’escàndol.
Recordo un altre que l’hi dèiem "matrix". Esquivava les pilotes com les bales el Neo. Feia de conductor d’autobús en la ruta Barcelona-Bilbao. Mai havia estat a Bilbao !!!
Recordo un que no era porter, però s’hi va tenir que posar perquè "dingú" mes volia posar-se (que malament que ho vaig passar).
I recordo l’últim. Crec que sabia per on venien (alguna) les pilotes per les ondes sonores, perquè veure-les, no. Altres deien que tenia un estil Shakira (las de la intuición). Però quines sabatilles portava !!!!.
A tots, al Aquil•les, al Matrix, a mi, i a la Fundació Once, gracies per haver jugat de porter.
En pinto l’hi va dir al panto vols que et pinti amb un puntó .......

Anònim ha dit...

Quins partits aquells, jo sempre jugava pensant qui del meu equip faria mes gols, a la meva porteria clar, i els que mes coneixia eran els que mes gols em feian.

Jugar de porter es dificil, un error teu es molt criticat, pero cuant un devanter la xuta als nuvols, "dingu" el maxaca tant com el porter.

Força STEELERS

Lluís ha dit...

I do. Aquets al·lots de ses illes no sabien pas lo d'es porter. Pas m'estranya que siin los ultims (o dels ultims) a se lliga.

Anònim ha dit...

Respirar

[c. 1400; del ll. respirare, íd.]

v 1 intr 1 BIOL FISIOL Acomplir un ésser viu la funció de la respiració.

2 p ext Viure. Encara respira.

2 intr fig 1 Gaudir d'una treva, d'un alleujament, enmig d'un treball, un fatic, una pena, etc. Pleguem: deixeu-me respirar una estona.

2 Retrobar el repòs, la pau, la tranquil·litat. Ja s'han acabat les angúnies: per fi respirem!

3 sense respirar Precipitadament.

3 intr Un lloc clos tenir comunicació directa amb l'atmosfera mitjançant una obertura, de manera que hi és possible la renovació d'aire.

4 tr Inhalar. Respirar els aires sans de la muntanya.

5 tr Manifestar o transmetre en l'expressió o en la conducta (allò que s'esmenta). Aquell noi respira simpatia. La novel·la respira pesimisme i tristesa.

Anònim ha dit...

fotografia


[1864; de foto- i -grafia]

f FOTOG 1 Procediment que permet d'obtenir, per mitjà de la llum i de substàncies químiques, imatges òptiques permanents sobre superfícies convenientment preparades.

2 p ext Estampa obtinguda mitjançant el procediment de la fotografia, especialment la còpia o positiu. És anomenada també, foto. Un àlbum de fotografies en blanc i negre, en color.

fo_to_gra_fi_a.

PD: La fotografia digital, no es fotografia ???????

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

grip


[1864; del fr. grippe, íd., der. de gripper 'agafar de sobte', frànc. *gripan 'agafar', per l'atac sobtat de la grip, o millor de l'al. suís grüpi, íd., der. de grüpen 'tremolar de fred, de febre']

f [o m] Malaltia infecciosa aguda i contagiosa, d'etiologia viral i començament sobtat, que causa febre, esgarrifança, mal de cap, astènia, miàlgies i símptomes d'afecció a les vies respiratòries. És anomenada també influença.

PD: El verb "gripar" no existeix (en català).
PROBABLEMENTE SE TE HA MUERTO LA MOTO.
COMPRATE UNA YA. EMILIO ABRIRA EL GRIFO.

Anònim ha dit...

MEME es un diminutiu del Mercè.
Mercès. A tu, mercès a tu.

Anònim ha dit...

Això del Barça dóna molt de si...quin èxit de públic! Segueixes estan desaprofitat amb lo graciós i ocorrent que ets. Jejeje.

Unknown ha dit...

PST PST
Ei... en papitu m'ha dit que l'equip del "makarra" que encara juga busquen porter.... qui sap, potser encara no han cobert el "cupo" de minusvàlids.

Per cert, els gols que EM ficaven els del meu equip també computàven com a gols en contra???

Aquil-les.... ningú entén la solitut del porter com nosaltres....

APA, ara només cal que faci una foto de les botes FASHIONGGG

Unknown ha dit...

Robar: utilizar la identidad de alguien cuando escribe un comentario sin dar la cara y ser TAN cobarde que usan MI NICK!

Eso no se hace:
Diminutivos de Mercedes: Merche, Meditas, etc.

Por casualidad la comprovació de paraules ha sigut: fiatee... no sé per què...

Lluís ha dit...

Querida Sylvia
Si me hibiese dado cuenta de la usurpación de identidades la habria cortado por lo sano.
Todo lo he interpretado como un mero homenaje, tanto a los colaboradores de este bloc como al nuevo presidente americano (fijate que los nombres estan en negro)y además sus intervenciones las encuentro de lo más neutro posible, con una leves referencias a "su" actualidad.