dimarts, 17 de febrer del 2009

Piu, Piu.


Qui es cregui que les coses passen perquè si, va molt errat. Tot te una explicació. I tot, o moltes coses que passen darrerament son maniobres orquestrades que molt sovint ens passen desapercebudes. S’ha d’estar atent, s’ha de llegir entre línies i molts cops entre paraules. La noticia apareguda ahir en que feia referència a que el Departament de Medi Ambient (recordeu, en “Xoan”) ha informat al Barça de l’existència d’un ocell que nia (o nidifica) a l’estadi. Es tracta d’unes cent parelles d’una espècie que es diu ballester (per els qui tenen DNI espanyol o “español”, es diu “vencejo”). Aquesta informació te a veure amb les possibles obres de remodelació del Camp Nou, ja que per no destorbar als ocellets, s’haurà de buscar un nou emplaçament o un “quelcom” per fer compatible l’hàbitat dels ballesters amb les obres. La noticia, sorprenent o no, te moltes lectures, i sí, s’ha de llegir entre línies i entre paraules.

Primer, la filtració segurament es una protesta de la gerència del club per les condicions laborals dels alts directius. A ESADE o al IESE, mai, mai els hi van explicar com enfrontar-se amb TV3 per 30 milions d’euros i a la vegada amb cent ocellets. Es dura la vida.

Hi ha qui diu, que no, que la filtració ve de les mateixes esquerres verdes i progressistes de la conselleria per tal de salvar els 300 empleats que Norman Foster ha fotut al carrer, ja que segurament, tornar a dissenyar els plafons de colorets ara amb uns niuets de disseny els hi hagués donat feina durant un quant temps.

Els més mal pensats creuen que amb això es deixa una porta oberta per on ens colaran un dia d’aquest la protecció de les altres espècies que ronden el Camp Nou, sobre tot de nit. No se si és competència de Medi Ambient, Ambient Total o Benestar Social. Temps al temps.

Però l’oportunitat de la noticia, crec que rau en fer-la coincidir amb el “derby” del proper cap de setmana (vaja, mes espanyol). L’espècie amb una seriosa amenaça d’extinció és la dels periquitos, i com no saben com guanyar-nos, es busquen causes externes per tal de desestabilitzar. Ja ho deia el mestre Johan, “el entorno”. És un atac directe a la sensibilitat d’en Pep?. Pep, no et distreguis, “al loro” (vaja, un altre ocell). En els milions i milions d’anys d’existència de la vida a la terra, milers i milers d’espècies s’han extingit. Els periquitos no en poden ser una més?.

En aquests temps convulsos que estem vivim, les aportacions sempre son benvingudes, i jo deixaré la meva: Segurament els ballesters van al Camp Nou des de que en els minuts de silenci posen el Cant del Ocells, que provin de posar “Pajaritos por aqui ....”, igual les bestioles migren cap un altre cantó. Apostes : La conselleria, no hi estarà d’acord, segurament no per els ocellets, si no per la contaminació acústica. Recomanaran posar la música a 40 quilòmetres per hora.


PD: Barça SMS : Pinto no es un ocell. Els ocells piulen, no canten.



4 comentaris:

Guntar ha dit...

El Barça per fer rebombori i crear “ambientillo”, ja fa temps va fitxar un davanter que acostuma a embolicar-ho tot ell solet sense ajut d'ocellets, ni ocellots.

Anònim ha dit...

Qui pagarà tot això dels ocellets??? Els de Can Barça o els que estem empadronats a BCN??? És que no m´ha quedat clar ja que no he anat mai a ESADE... ni falta que em fa... ejem...
Pajaritos

Anònim ha dit...

PAJAROS AZULGRANA
(Sección Vivir de la Vanguardia)

Lluís ha dit...

Gràcies comentarista Guntar.
Gràcies per tant dolç i malèvol vídeo, Spaniard.
Gràcies La Vanguardia. Sense les teves grans noticies, ens hauríem d’esmerçar més per trobar temes.