dimarts, 9 de juny del 2009

Veni Vidi Vinci. Turisme


Dimecres 27, després de dinar. Com que estem a quatre passes de Ciutat del Vaticà ens hi acostem. Es comença a veure molta gent del Barça. Fem unes quantes fotos (massa potser?) i l’Isaac insisteix en entrar a la basílica de Sant Pere. A mi, tot aquell luxe em posa de mala llet però hi accedeixo. El control de seguretat (raig-x) es bastant feble. Fem la visita, Pietat de Miquel Angel inclosa i sortim. I ja que hi som.... algú decideix pujar a la “cupola”. Per la mòdica diferència de 3 € pugem a peu. 537 graons de no res. Arribar suat es poc. A la part final, on toques les parets per l’estretor del camí, sembla que llisquis. Quants cops devia pujar Miquel Angel? La vista paga la pena. Mes fotos. Baixem, fent el mateix nombre d’esgraons. Tornem a estar entre les columnates de Bernini i “más de lo mismo”. S’apropa l’hora del partit. Suem i fem cap al punt de concentració, que està a sobre de l’estació del metro de Cipro.

Hem dormit tota la nit. Estàvem tant cansats que no ens quedava esma ni per roncar. Som campions. Dutxes i sortim de l’alberg. Prenem la magre “prima colazione” a un bar a prop. Preparem una petita ruta perquè els neòfits amb Roma prenguin un tast. Castello de Sant Angelo. Piazza Navona. Panteó. Parlament (no estava previst però hi passem). Columna Trajana. Fontana di Trevi. Piazza Venezia Monument a Vittorio Manuel. Foro. Coliseum. Arco di Costantino. Monte Palatino. Circo Massimo. Boca de la veritá. Isola Tiberina per acabar al Trastevere. Tot a peu, a ritme lleugeret (per cert, teníem el transport municipal gratuït). Incidències fotogràfiques: costa molt fer la foto de la Fontana di Trevi reflectida a les ulleres del Marc i algú fa una foto panoràmica tallant les cames dels “actors”. Imperdonable. Causa sensació el Panteó. A dalt de tot del Coliseum hi ha els “vigili di foco”. El monument ja te una edat. A la via del Foro Imperiali estan preparant l’arribada del Giro. Encara es veu gent del Barça i molts amb la samarreta. Esperem que no duguessin la que portaven ahir. Per ser un tast romà crec que ja n’hi ha prou. Prop del Parlament hem pres un gelat a la “millor gelateria del mon”. Anem a dinar, que es fa tard.

4 comentaris:

Señor, me deja pasar? ha dit...

jo encara em pregunto perque no vas voler provar "el millor gelat del món". quina delicia!!!!

intueixo que ja falta poc per l'hora del partit, no?? el moment mes esperat!! ai ai aiiiiii, quina por que tinccccccc!!! quins nervisssss!!! guanyarem??? hi haurà prorroga??? veurem famosos??? ens equivocarem de seient??? plourà a dins l'estadi cobert???......

sort que vaig anar a veure la moreneta!

Isaac ha dit...

No has explicat que vam trobar el Nuñes recollint diners a la Fontana, jajaja!

El ritme de visita lleuger, lleuger, però és que després de la Basílica també vas posar un ritme fort!
Si si, aquell moment en què els cotxes i motos ens pitaven per cantar "FUUUTBOL CLUUUUB BARCELOOOOOOONA, LOOO LOO LOO LO LO LOOOOOO..."

Rèmulo

PD: Imperdonable lo dels peus tallats.

DarVater ha dit...

Indeseables los que cortan pies, eh!

Miserables, 5€ de les antigues de gasolina, eh!

Unknown ha dit...

He vist alguna foto!!!
Roma en un dia es pot fer pel que veig!