diumenge, 13 d’abril del 2008

Rodríguez

Ara, que aviat es faran públics els nomenaments del nou govern, us puc anunciar (sigueu discrets) que seré el “Director de la Agencia Española del Uso Racional de los Apellidos”. Aquest nomenament m’honora. La meva única missió serà vetllar pel correcte ús d’aquests mots que serveixen per anomenar-nos. Una de les primeres mesures que prendré serà la de perseguir fins el desmai als qui anomenem de forma incorrecta al nostre “Presidente del Gobierno”. Ja n’hi ha prou. En primera instància les sancions seran administratives, poden arribar a esser penals. No s’ha de canviar l’ús de les coses. Al pa, pa i al vi, vi. Les coses serveixen pel que serveixen i qui no en faci bon ús, que s’atengui a les conseqüències. Si no es posa fi a aquest desgavell, aviat la nostra comunicació serà impossible. El risc que correm és molt gran i les pèrdues poden ser incalculables, tant en l’apartat econòmic com social. Situacions tan ancestrals com quedar-se de “rodríguez” poden convertir-se amb “quedar-se de zapatero”, o sigui una situació que a priori sembla esperançadora pot convertir-se en sonsa i avorrida. Els detractors, que n’hi hauran, parlaran de “fets diferencials”, però estiguin tranquils que s’arbitraran unes polítiques encaminades, no a un simple canvi de l’ordre dels cognoms si no a una reassignació de cognoms, seguint la filosofia del govern, per tal que l’ample col·lectiu de “transcognomiants” tinguin reconeguts els seus drets. A tot això també es treballa amb la creació d’una comissió inter-ministerial, per coordinar el desplegament de les lleis, en la que hi seran representats Hisenda, Interior, Salut, Consum i Justícia (queda exclòs el ministeri de Defensa). Des d’aquí vull llençar una crida a la col·laboració de tota la ciutadania. En tota la meva carrera política sempre he tingut un principi : “No pensis què pot fer el govern per tu, si no què pots fer tu pel govern”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És trist que haguem de pensar que podem fer nosatres pel govern i no el que pot fer aquest per nosatres...

La qüestió de cognoms, suposo que el senyor Rodríquez Zapatero debia pensar que el seu primer cognom era massa comú com per a identificar-lo o, simplement, se sentia més del poble amb un congom que designa un ofici artesanal. De raons en pots trobar unes quantes...

no?¿

Unknown ha dit...

Lluis, téns tota la raó del món...
Per uns mesos m´havia oblidat del primer cognom d´aquest senyor i sempre utilizo el segon... Es que pretenia i ha aconseguit.
Com saben manipular-nos... ja no sé si són els polítics o els mitjans de comunicació però de tota manera els hauríem de felicitar ja que han aconseguit el seu objectiu. OI????