dilluns, 15 de desembre del 2008

Bomba

La nit abans vaig posar el despertador. Un regal d’empresa d’aquest any. Felicito al dissenyador. Despertador amb només les marques horàries de les 12,3,6 i 9. Potser era el despertador de “no toca ni quarts ni hores” o “si l’encerto l’endevino”. Em desperto abans que soni. Fa fred a casa. A fora més. Tres graus. Boirina. Terra mullat. Vaig a comprar el diari. El que vull no ha arribat encara. Fem el cafè sense el nostre diari. A la tele fan “Nikita”. Fullegem uns dominicals d’altres diaris. Tornem a casa. Continua fent fred. Arreglem la casa (de fet no hi ha res espatllat). A les onze arriba el diari. Es l’hora i no hi ha ningú, Truca Chimi. Per problemes d’estat (no hi ha com ser gent important) pujaran mes tard. Arriben William Foster i Sra. No semblen equipats per caçar. Arriben Kram i Vale(ntina), prèviament havien comunicat el seu retard. Comença a nevar. Vale i la meva senyora es fan enrere, la resta, inclosos dos vailets de casa, fem allò que havíem de fer. Anar a caçar els últims camagrocs de la temporada. Un sospir en cotxe, una caminadeta pel camí del bosc i arribem a lloc. Continua nevant. El gos va amunt i avall. Indico la zona. Crec que per algú és el bateig de bolets. La neu farà d’aigua beneïda. Ens anem dispersant i comencem a trobar-ne. No es d’aquells dies que seus i comences a collir. Els has de buscar. Però n`hi han. Les baixes temperatures els estan fent malbé però hi ha exemplars que fa patxoca. I neva. Quant considerem que ja estem prou xops, perquè sonats ja ho estàvem abans de començar, iniciem el retorn, feliços i contents, com els “aibons”. Estem glaçats però crec que ha pagat la pena. El botí està prou bé. Arriben els Srs. ChumiChurri. El vi i les postres salvats. Em puc canviar de roba. Altres no tenen aquesta sort. La llar de foc esta encesa. Algú la posa a to. Es renten alguns bolets i comença la litúrgia de l’arròs. Alliberem el suro de la seva presó. El vermut ja corre. Les arbequines del Montsant estan “de muerte”. Com sempre hi ha variacions. Aquest cop arròs bomba. Botifarra si, però salsitxes mai abans. La paella està al límit, quasi vesa. Crec que queda prou bo. Com deia un amic meu : “Smells like a woods spirit”. Mengem. bevem, parlem, riem. Algú fa el pallasso. Algú no diu res. Algú no diu gairebé res. Surt el cava. Brindem. Per Jo. Per el. Per tots. Per postres pastissos tipus “hammalaji”. Cada dia som menys nosaltres i més tots. Cafè. Pastes que l’acompanyen. Sobretaula. Mans al aire, això és un atracament. Es va fent fosc. Curiosament no hem rebentat a ningú. Algú marxa. Se’n porta una bosseta. Fem un tomb pel poble. No es el Sàhara, però si un desert. Acabem repartint els boletus. Toca a tothom, com la rifa, des de que governen les esquerres, “muy repartida”. Per els que no han pogut venir. Per els que no han volgut venir.

PD: Els noms i els llocs (no n’hi ha cap) que surten en aquest text son imaginaris i qualsevol semblança es fruit de la imaginació del lector. Els fets, possiblement, son fruït de la imaginació de l’autor.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

Encantat de participar en aquesta petita "tradició".
La Bàmbara us va trobar a faltar, però encara olora el Troc.

L'arròs molt millor que el Navarro. Excel·lent.

Chumi

Isaac ha dit...

Per cert, la profe diu que els teus fills són un tros de pa.

Respecta'ls.

Anònim ha dit...

Una diada excccelente!!!

camins, bolets, neu, nens, gos, diari, pica-pica, arros, siris, poble....

em sembla que l'any que ve repetixo!

Gràcies!

laseis66 ha dit...

Postres sirians, arros bomba, bolets glassats, vi no se sap que...........i a pesar de tot aixo, sento no poder haver estat amb valtres, senyor senyor.

P.S. Per cert, els havia demanat nets

Unknown ha dit...

Gràcies per haver comptat amb nosaltres...
Crec que ens estimes molt poc com amics...
No more comments to add!!!!

Anònim ha dit...

QUIN PIIIIIIIIQUEEEEEEE!

Anònim ha dit...

Fa fred avui ehhh?......

Anònim ha dit...

Una diada fantàstica... jo també m'ho vaig passar molt bé!!
L'any que vé repetim però vindrem amb un petit intrús (quina por!)... i sense dir ni una paraulota (jaja!!)

Ah, i els camagrocs són excel·lents... a la nit et vaig copiar una de les teves amanides i ni t'explico com vaig triomfar ;-)

PD: Tens una familia encantadora.

Churri.

Guntar ha dit...

Nosaltres tambe ens ho varem passar molt be, va ser un dia fantastic que recordarem. Gracies a tots els assistents per fer d'aquell diumenge algo tan maco.

Repetirem, oi?

Lluís ha dit...

A tothom :
Gracies per les vostres lloances i els vostre agraïments.
El secret de l’arròs "Navarro" es l’acompanyament, no del plat, sinó de la taula.
Vinga!, som-hi!, floretes van, floretes venen.
A algú :
No es deixa de ser ni mes amics ni menys amics per un plat. I agraïda m’hauries d’estar, perquè sospito que a hores d’ara estaríeu tots quatre malalts (“nasciturus” inclòs). Quan sigui gent rica i important faré com el Del Olmo, “botillo” per tots !!!!
L’amo.

Anònim ha dit...

Com a família que sóc, gràcies per dir que som encantadors. També vam passar un dia molt, molt agradable. I tant que repetirem!

Anònim ha dit...

Tens raó no haguéssim pogut venir... malatets... però no ho podies endevinar!!!!!
Aissssssssshhhhhhhhhhh

A la Churri... pensa que amb un churumber deixen de convidar-te a molts llocs per a que no molestis... l´any vinent no estaràs convidat!

Isaac ha dit...

Lo d'estar convidat o no l'any que ve ja ho veurem... amb nen i gos inclòs :-)

Anònim ha dit...

Dec 9 (8 days ago)
Fa 5 dies que no sorto de casa!!!!!
L´Alex malalt i ara jo... a aquest pas jo que sé on estaré i com el dia ....

Anònim ha dit...

Como os pasais todos, los que van porque agotan el "jabón", los que no van porque "tu xuro que no estic enfadada, pero d'aquets t'enrecordaras" i el que no van poder perque riuen veien el partit de tenis............taula

Anònim ha dit...

set, joc, i partit.... tema sanjat.... no hase falta desir nada mas!!!

Anònim ha dit...

Aquí teniu la recepta de l’arròs “Navarro” (aviat serà l’arròs de la discòrdia).

Ingredients per 1000 o 1500 persones (segons gana)

- De 100 a 150 quilos d’arròs bomba
- De 60 a 80 quilos de botifarra o salsitxes
- De 50 a 70 quilos de seves dolces
- De 5 a 6 hectàrees de bosc, a poder ser que hi hagin camagrocs.
- De 2 a 4 litres de vi ranci
- De 200 a 300 litres d’aigua de boca.
Quantitat indeterminada d’oli, sal, all, julivert, herbes de Provença, i pebre.

Preparació :
Mentre tothom fa l’aperitiu tu fas l’arròs.

Isaac ha dit...

jajaja!

Com mola la recepta.

Cada dia m'agrada més aquest blog... i els comentaris!!!

Per cert, curra't-ho i posa una icona per imprimir la recepta... em fa pal aixecar-me i anar al menú per imprimir...

L'aperitiu excel·lent també.

Anònim ha dit...

JA! sempre protesta qui menys pot! ja et recordare, ja, la de vegades que no m'has convidat als tès i a les reunions familiars. cachindena

Unknown ha dit...

Els camagrocs escaldats ESTAVEN boníssims.
erci Lluis, va ser tot un detall.

BON ANY A TOTS!!!!