dimarts, 4 de novembre del 2008

Tempesta

Possiblement, la darrera obra de William Shakespeare va ser La tempesta. Fa un grapat d’anys vaig assistir a una representació que es feia al teatre Romea. Va resultar ser una posada en escena participativa. Ni ho sabia ni m’ho esperava. Això de “participativa” ve a ser com anar a veure un partit de futbol, posem pel cas a Montjuïc, i acabes fent de davanter centre (total, per fallar un penal....). Pyotr Ilyich Tchaikovsky, va fer una obertura amb basada amb l’obra de Shakespeare. Algú també va guanyar un premi Planeta amb una novela amb el nom de “La Tempestad”. Curiosament també hi ha una estació de la ficticia Iniciativa DHARMA (l’acrònim de “Department of Heuristics And Research on Material Applications”) de la sèrie televisiva Lost, que es diu “The Tempest”.
.
.
.
.
.
Perdó, es que encara m’estava “xapen de riure” amb la DHARMA. Tela marinera. Per no ferir sensibilitats (i perquè només he vist dos minuts) no criticaré la sèrie. Aquest cap de setmana un esclafit ha fet molt mal a la costa tarragonina, per Salou (em pregunto si el Dragon Khan estava obert o tancat). Diumenge a la tarda, mirant la cursa de F1, quan no restava gaire, vaig sentir el locutor de TV3 dir “una tormenta cau sobra el circuït .....”. Em va sonar estrany. Com que cada dia em refio menys de mi o de la meva memòria o de les dues coses, vaig anar al diccionari d’angles a cercar la parauleta. Si, si, ho vaig cercar al diccionari angles, amb tants termes anglosaxons (pit-lane, boxes, safety car, drive-through, stint, stop-and-go, grip, graining etc etc) i no ho vaig trobar. Amic locutor, “tormenta” no, TEMPESTA. No sé si has utilitzat un barbarisme o com que la llengua cada dia la degenerem més, ja es un manlleu, però posats a manllevar, doncs de l’anglès que queda mes “cool” (un altre dia parlarem d’homòfons). El President del Parlament, per menys, la setmana passada va demanar “perdó”. Espero una disculpa pública de TV3,

CURIOSITAT : A la F1 hi ha una bandera que indica que la zona està lliscant ja sigui per aigua o per oli o per qualsevol altre líquid del motor. La esmentada bandereta es “groga amb ratlles vermelles”.
PROPOSTA : A banda de discutir si el vermell Pantone 186C es el mateix que el de les nostres barres (quatre), proposo una campanya a nivell mundial per la RETIRADA INMEDIATA d’aquest símbol que atenta contra la nostra identitat. El títol podria ser “FREEDOM FOR CATALONIA FLAG” .
AVENTATGE : Sort que els dels “23 anys” ja no hi son. Encara l’hi demanarien al Bernie (Bernard Charles "Bernie" Ecclestone), “royalties” d’utilització. Peix al cove.

9 comentaris:

Isaac ha dit...

Ei, els de DHARMA / Lost no me'ls toquis!

NO TENS NI P. IDEA DE LOST!

Isaac

laseis66 ha dit...

Bien, me he quedado con una duda, no se si el locutor queria ser politicamente correcto, es decir, queria salvaguardar su puestos de trabajo que la crisis es la crisis, al ponerse en sintonia con las mas altas esferas del pais (Montilla al poder), o simplemente se esta produciendo lo que realmente es el futuro (melange des idiomes) i tots acabem parlant una mica de toc i molt de res...........no se

Anònim ha dit...

Almenys quan un corredor català guanya una cursa, pot agafar la bandera quatribarrada i fer país..... Marc Gené, Pere de la Rosa, Dani Pedrosa, Jordi Llorenç.....

Unknown ha dit...

Si però molt criticar i no passa el corrector ortogràfic en les teves entrades queda lleig, lleig... Aquí lo dejo para que lo que lean a partir de ahora encuentren las falta...
^_^

Lluís ha dit...

Animo a l'estimada i benvolguda Syl que ens indiqui a on son els "errors ortogràfics" que esmenta. Tots ho agrïrem.

Unknown ha dit...

Tus órdenes son deseos para mí...
Aquí està: Perdó, es que encara m’estava “xapen de riure” amb la DHARMA... el verb ser en aquest cas porta accent!!!!! ÉS!!!!!
You´re welcome o ne es mereixen.
Syl

Lluís ha dit...

Em podràs acusar de cometre faltes, si, soc víctima de la opressió franquista i només Ala és perfecte. Però en referència a passar el corrector ortogràfic "va a ser que no". Per cert AVENTATGE està mal escrit però les majúscules no me les controla el corrector.
Gracies per l’aportació del verb ser.
Ex : La comentarista és impertinent. La comentarista es porta malament.

Unknown ha dit...

Sólo era para rizar el rizo... ya que el tema va de barbarismos me he animado...

Unknown ha dit...

Pa barbaros.... els hooligans aquests que porten cotxets de "plastic" amb escapament lliure (quina ràbia que guanyés Hamilton..)
Bé... El "Madit" perd, el Barça empata, Maradona en Barcelona, la crisi torna, Alonso continua a Renault i com diría Julio "La vida sigue igual".
Apa companys, seguim caminant, tot i els barbarismes.