dilluns, 31 de març del 2008

Formes, fons

L’altre dia sopant de règim (i quin sopar, ja m’està bé això del règim) després de fer un petit repàs de l’actualitat política, l’hi vaig preguntar a la nostra amfitriona si sabia com es jugava al “pito pito colorito” en català i ràpidament em va dir “vint-i-set, el pet i el cagarret”. Doncs aquí queda.

M’ha sobtat molt que en mig de la discussió de les possibles solucions per pal·liar la sequera que tenim darrerament a Barcelona i tota la seva àrea metropolitana que fins i tot sortís el president de l’Institut d’Estudis Catalans per corregir al Conseller Baltasar en que la única paraula per definir el portar aigua d’un lloc a un altre es diu transvasament i no pas “captació puntual i reversible” i d’altres que s’han escoltat aquest dies. Què ens està passant ? Ens dediquem a perdre el temps ara en qüestions “col·laterals” que serveixen com a petites cortines de fum per amagar la realitat. Trobo que el president de l’IEC, en aquest cas hauria d’haver declinat respondre a la qüestió a no ser que per sorpresa de tothom ens informés que si premsàvem el seu fantàstic diccionari sortiria aigua a dojo.

Ja fa un temps que ens dediquem més a la forma, que ja esta bé que es guardi, que no pas al fons. Destinen massa recursos a les “formes” sense tenir solucionat el fons. Ens comportem com a nou rics. Diem que el foie a sobre d’un filet es excel·lent però no sabem distingir si una patata esta ben bullida o no. Ui, ara em ve al cap la preciosa catifa verda que van posar a les vies del tramvia i no hi trobo relació.

Per cert, el llobarro estava per llepar-s’hi els dits.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

La comunitat friki agrairïa enormement la contribució a la cultura popular que podría fer el blogger si compartís la lletra del "vint-i-set, el pet i el cagarret"... o que es digui la cançoneta.
Per cert, i més en línia amb el tema del POST, per les formes cal cultura, pel fons cal cervell. Només escoltant a algú es pot saber qué és. I si només té cura de les formes....

Unknown ha dit...

Crec que el tema de trasvassament del segre, aigua que vindrà amb la RENFE (arribarà amb retard segur), etc. comença a ser empalagós.
Fa mesos que sabem que no hi ha aigua, l´any passat ja hi havia alertes... Què passa que després de 365 dies han de fer el PANOLI i decidir trasvassar aigua del Segre que pobret tampoc va ple??? Malament anem senyors polítics.